Glorie van Holland

Plukroute info

Glorie van Holland is een oud Nederlands ras appel. Het ras werd als zaailing gevonden in Rockanje (Zeeland) gevonden door Haselbach in 1880. Na de oogst is de appel nog hard en geurloos, maar na bewaren wordt de vrucht lekker sappig en zacht zuur van smaak.

Bloeitijd: april-mei
Pluktijd: oktober
Wat kun je oogsten: de vruchten (appels)

Recept:

Appelcrumble

Wat heb je nodig?

Bijgerecht voor 4–6 personen
• ½ rodekool, kern verwijderd, in reepjes
• 1 bosje radijsjes, steeltjes verwijderd, in dunne plakjes
• 1 appel, met schil, vruchtvlees in staafjes
• 2 el balsamicoazijn
• extra vergine olijfolie
• 1 teen knoflook, fijngehakt

Wat moet je doen?

Doe de kool in een grote kom en meng plakjes radijs en staafjes appel erdoor.

Maak een dressing van de balsamicoazijn, olijfolie, knoflook, zout en peper en meng direct voor het serveren door de salade.

 

Salade

Bronnen:  infofoto appel, receptfoto recept


logo puur permacultuur

De plukroute is een initiatief van PUUR permacultuur