Alkmene

Plukroute info

Deze appel is het resultaat van een kruising tussen een Oldenburg met een Cox’s Orange Pippin in 1930 uit Duitsland bij het Erwin Bauwer instituut. De kleur is oranje rood en smaakt sappig en zoet. De appel is geschikt voor compote, dessert en appelmoes. Hij kan slecht bewaard worden en heeft een goeie vaste structuur met room-wit vruchtvlees.

Bloeitijd: maart
Pluktijd: augustus tot september
Wat kun je eten : de vruchten

Recept:

Warme appel met vanillevla

Wat heb je nodig?

Appelsalkmene recept

Vanillevla

Jam

Rozijnen

Aluminiumfolie

Magnetron

Vork

Wat moet je doen?

Schil de appel en snijd hem door midden. Schep met een theelepel het klokhuis eruit. Leg de halve appel in een diep bord en schep in het holletje jam en rozijnen. Dek het bord af met plasticfolie en prik met een vork gaatjes in de folie. Zet het bord in een magnetron en verhit de appels ongeveer 4-5 min op de hoogste stand (700 watt). Schenk de vanillevla in 2 schaaltjes en leg de gevulde appels erop.

Variatie

Vervang de jam door honing en strooi één theelepel kaneel over de appelhelften. Probeer ook eens gemberjam, magnetronfolie of een deksel.

Bronnen: info, foto appelreceptfoto recept


logo puur permacultuur

De plukroute is een initiatief van PUUR permacultuur