Plukroute info
De bloedpeer is een zeer bijzondere peer. Deze peer krijgt, wanneer vol rijp, licht roze vruchtvlees. De peer is vrij klein maar zeer sappig en zoet. Kan zowel als hand- als stoofpeer gebruikt worden.
Bloeitijd: maart tot april
Pluktijd: september
Wat kun je oogsten: de vruchten
Recept:
Salade van geitenkaas, honing, walnoten en peer.
Wat heb je nodig?
2 grote plakken geitenkaas
3 bloedperen
krulsla
2 takjes verse rozemarijn
1 handvol walnoten
Voor de dressing:
3 eetlepels honing
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel balsamicoazijn
sap van 1/2 limoen
Wat moet je doen?
Snijd de peren in kwarten en verwijder het klokhuis, maar schil ze niet. Bak ze ongeveer 10 minuten op een zacht vuur in olijfolie tot ze gaar zijn. Rits de blaadjes van de rozemarijntakjes en bak ze mee. Meng voor de dressing de honing met de olijfolie, de balsamicoazijn en het limoensap. Kruid met zwarte peper.
Was de sla. Leg onderaan op een bord de krulsla, leg de gebakken peren in een ster en in het midden de geitenkaas met daarover de dressing. Werk af met de noten, wat zwarte peper en eventueel wat extra olijfolie.
Bronnen: info, foto peer , recept , foto recept
De plukroute is een initiatief van PUUR permacultuur