Plukroute info
Early Rivers, de stier onder de kersen, is een zeer vroege rijpende met regelmatige vruchtbaarheid. Het is een lekkere, rode vleeskers die goed in combinatie met bv. Hedelfinger en Burlat kan worden geplant. De tamelijk grote vruchten hebben rood vruchtvlees welke zacht, zeer sappig en zoet, met een zeer aangenaam en verfrissende smaak.
Bloeitijd: april
Pluktijd: mei tot juni
Wat kun je oogsten: de vruchten
Recept:
Wentelteefjes met kersen-limoenjam
Wat heb je nodig?
½ limoen
500 g verse kersen
200 g geleisuiker (speciaal (pak a 500 g))
1 ei
200 ml melk
1 zakje vanillesuiker
4 sneetjes wit-casinobrood (zonder korst)
50 g boter
Wat moet je doen?
Limoen schoonboenen en schil eraf raspen. Vrucht uitpersen. Kersen wassen, ontpitten en in stukjes snijden. In pan met dikke bodem kersen met geleisuiker, limoenrasp en 2 el limoensap op matig vuur aan de kook brengen. Jam 4-5 min. goed borrelend laten doorkoken, regelmatig roeren. Pan van vuur nemen en jam tot lauwwarm laten afkoelen. Jam over vier kleine glaasjes verdelen. In diep bord ei loskloppen met melk en vanillesuiker. Sneetjes brood twee keer schuin doorsnijden. In grote koekenpan helft van boter verhitten. Helft van brooddriehoekjes door eimengsel halen (zorg dat ze niet uit elkaar vallen!) en snel in koekenpan leggen. Wentelteefjes in 2 min. per kant goudbruin bakken, voorzichtig met spatel keren. Met rest van boter en brood nog 8 wentelteefjes bakken. Wentelteefjes dakpansgewijs op vier borden leggen en met glaasje lauwwarme jam ernaast serveren.
Bronnen: info, foto kers, recept, foto recept
De plukroute is een initiatief van PUUR permacultuur