Hibiscus

Plukroute info

In zonnige zomers kan de tuinhibiscus van augustus tot oktober bloeien, maar in regenachtige zomers kunnen de ongeopende bloemknoppen afvallen. De bloemen zijn eetbaar, prachtig als aanvulling in een salade.

Bloeitijd: augustus-oktober
Pluktijd: augustus-oktober
Wat kun je oogsten: de bloemen

Recept:

Gemengde sla met bloemen en bosbessen

Wat heb je nodig?

1 kleine krop eikenbladsla, in hapklare stukken gesneden

85 g rucola

85 g alfalfa

100 g bosbessen

30 g gemengde eetbare bloemen, zoals hibiscus, Oost-Indische kers, bernagie, viooltjes, en kruidenbloemen, zoals salie en rozemarijn

Honing-mosterddressing

3 el druivenpitolie

sap van 1 kleine citroen

1 tl dijonmosterd

1 tl heldere honing

peper en zout

Wat moet je doen?

Maak de dressing. Meng daarvoor de olie met citroensap, mosterd, honing en peper en zout naar smaak in een grote, diepe schaal.

Voeg de sla en de rucola toe en meng, zodat alles goed is bedekt met de dressing. Bestrooi de salade met de alfalfa en de bosbessen. Schik de bloemen erbovenop en serveer meteen.

 

Bronnen: infofoto hibiscus, recept


logo puur permacultuur

De plukroute is een initiatief van PUUR permacultuur