Plukroute info
In zonnige zomers kan de tuinhibiscus van augustus tot oktober bloeien, maar in regenachtige zomers kunnen de ongeopende bloemknoppen afvallen. De bloemen zijn eetbaar, prachtig als aanvulling in een salade.
Bloeitijd: augustus-oktober
Pluktijd: augustus-oktober
Wat kun je oogsten: de bloemen
Recept:
Gemengde sla met bloemen en bosbessen
Wat heb je nodig?
1 kleine krop eikenbladsla, in hapklare stukken gesneden
85 g rucola
85 g alfalfa
100 g bosbessen
30 g gemengde eetbare bloemen, zoals hibiscus, Oost-Indische kers, bernagie, viooltjes, en kruidenbloemen, zoals salie en rozemarijn
Honing-mosterddressing
3 el druivenpitolie
sap van 1 kleine citroen
1 tl dijonmosterd
1 tl heldere honing
peper en zout
Wat moet je doen?
Maak de dressing. Meng daarvoor de olie met citroensap, mosterd, honing en peper en zout naar smaak in een grote, diepe schaal.
Voeg de sla en de rucola toe en meng, zodat alles goed is bedekt met de dressing. Bestrooi de salade met de alfalfa en de bosbessen. Schik de bloemen erbovenop en serveer meteen.
Bronnen: info, foto hibiscus, recept
De plukroute is een initiatief van PUUR permacultuur