Knoflookbieslook

Plukroute info

De knoflookbieslook is familie van de ui (en dus ook de bieslook). Ze sterft in de winter af maar vanaf eind februari-begin maart komt ze weer boven de grond en zodra ze weer groot genoeg is kun je de blaadjes oogsten, tot diep in de herfst. Er groeien telkens nieuwe blaadjes aan dus je oogst van 1 plant de hele lente, zomer en herfst.

Bloeitijd: mei t/m augustus
Pluktijd: mei t/m oktober
Wat kun je oogsten: de stengels en de witte bloemen

Recept:

Geroerbakte bloeiende bieslook met spek

 

Wat heb je nodig?

100g Chinese bloeiende bieslook
50g ontbijtspek
1 el (arachide-) olie
½ tl sesamolie

Wat moet je doen?

Snijd de bieslook inclusief de bloempjes in stukken van 4cm en het spek in dunne reepjes. Bak het spek in wat olie in een minuutje bruin en knapperig. Als er veel vet vrij komt kun je dat evenuteel nu afgieten. Doe er dan de Chinese bieslook bij, roerbak een minuut of drie tot de bieslook niet meer taai of houtig is. Breng op smaak met zout en sesamolie. Serveer direct.

knoflookbieslook

 

Bronnen: infofoto knoflookbieslookreceptfoto recept


logo puur permacultuur

De plukroute is een initiatief van PUUR permacultuur