Recepten voor de plukroute

Abrikozenjam

Abrikoos (Prunus armeniaca ‘Tros oranje’) Dit abrikoosje doet het goed in Nederland en is zelfbestuivend. De zachte geel-oranje vruchten rijpen goed af wanneer ze voldoende

Lees meer »

Alkmene

Plukroute info Deze appel is het resultaat van een kruising tussen een Oldenburg met een Cox’s Orange Pippin in 1930 uit Duitsland bij het Erwin

Lees meer »

Amandel

Plukroute info Amandelen zijn heerlijke noten. Ze zorgen voor gewichtsverlies, zijn een rijkere bron van eiwitten dan eieren en voorkomen aderverkalking en hartinfarct. Amandelen behoren

Lees meer »

Appelbes

Plukroute info De appelbes is een mooie, compacte struik van ongeveer een meter hoog. De plant bloeit in het voorjaar met witte schermbloemen. De plant

Lees meer »

Avezaath Kapel

Plukroute info Deze roodkokende stoofpeer is tamelijk groot en geel/groen. Weinig gevoelig voor ziekten. Bloeitijd: april-mei Pluktijd: oktober Wat kun je oogsten: de vruchten (peren) Recept: An­dij­vie

Lees meer »

Bessenmix

Plukroute info De bessenmix bestaat uit rode, witte en zwarte aalbessen. De aalbessen zijn in de hele zomer te krijgen. De rode aalbessen zijn verreweg het zuurste. Witte

Lees meer »

Bieslook

Plukroute info Bieslook lijkt dan wel op een ui, maar de smaak van bieslook is verfijnder en aromatischer. Bovendien zit in bieslook veel vitamine C.

Lees meer »

Bigarreau Burlat

Plukroute info Een vroege kers met donker vruchtvlees en een felrode kleur. Bigarreau Burlat groeit vooral in de eerste jaren sterk en geeft vroeg vrucht.

Lees meer »

Bigarreau Napoleon

Plukroute info Een goed smakende populaire kers, niet alleen bij de amateur maar ook bij de groenteboer kunt u deze kers vinden. Een aparte gele

Lees meer »

Bloedpeer

Plukroute info De bloedpeer is een zeer bijzondere peer. Deze peer krijgt, wanneer vol rijp, licht roze vruchtvlees. De peer is vrij klein maar zeer

Lees meer »

Bloedzuring

Plukroute info De officiële naam van bloedzuring is Rumex Sanguineus en het staat bekend om zijn pijlvormige bladeren en bloedrode nerven. Het kruid vindt zijn

Lees meer »

Bloeméezoet

Plukroute info Dit is een zeer oud ras en buitengewoon geliefd. Andere namen zijn; Zoete Bloemée, Herfst Bloemzoete, Zoet appel, Kandij Zoete, Goede Zoet, Herfst

Lees meer »

Bonenkruid

Plukroute info Bonenkruid is een alledaagse plant rondom de Zwarte Zee en ook in het gebied rond de Middellandse Zee. Het ietwat pikante bonenkruid maakt

Lees meer »

Bosbes

Plukroute info De blauwe bosbes is supergezond maar weinig verkrijgbaar. Tegenwoordig zijn in iedere supermarkt blauwe bessen te koop maar dat is een andere soort

Lees meer »

Bottelroos

Plukroute info Rozenbottel is niets meer dan een vrucht van een roos. Deze vrucht komt in verschillende kleuren en vormen voor en dit is afhankelijk

Lees meer »

Braam

Plukroute info Iedereen kent ‘m… de braam. De stekelige struiken groeien in bosranden en bermen waar ze een perfecte schuilplaats vormen voor dieren. De vruchten

Lees meer »

Buffelkrent

Plukroute info De plant heeft ovale, tot bijna ronde, drie tot vijflobbige, grof getande, middengroene tot blauwgroene bladeren. Tijdens de bloei verschijnen er goed geurende

Lees meer »

Citroenmelisse

Plukroute info Citroenmelisse is een van de heerlijkst geurende kruiden. De Citroenmelisse werkt medicinaal, zoals de naam officinalis al aangeeft. Citroenmelisse is geschikt voor gebruik

Lees meer »

Clapp’s favourite

Plukroute info De Clapp’s Favourite is gewonnen door Thaddeus Clapp te Dorchester (Massachusetts USA) en in 1860 als nieuwe variëteit bekend geworden. De boom groeit sterk

Lees meer »

Clapps Favorite

Plukroute info De vruchten zijn vrij groot, mooi gelijkvormige peer, met lichtgele groene kleur en rode blos aan zonnezijde. Wit zoet en sappig vruchtvlees, goede

Lees meer »

Comtesse de Paris

Plukroute info Deze handpeer kun je goed bewaren in een vochtige koele kelder en is lekker na een warme zomer. De Comtesse de Paris peer is wit,

Lees meer »

Conference

Plukroute info De conference peer is de onbetwistbare nummer één in de Belgische en Nederlandse perenteelt. De vrucht is gekend om zijn lekkere smaak en

Lees meer »

Doyenne du Comice

Plukroute info De geelbruine vruchten van Doyenné du Comice zijn groot, breed en onregelmatig gevormd. Het is een zeer goede, zoete en sappige handpeer met

Lees meer »

Dragon

Plukroute info Een van de meest geliefde kruiden in de Franse keuken is dragon. Dit kruid met z’n langwerpige blaadjes is heel verfijnd en smaakt

Lees meer »

Dubbele Bellefleur

Plukroute info De dubbele bellefleur is een zeer oud ras, voor 1760, maar de herkomst onbekend. Wordt soms Franse Bellefleur genoemd, onder welke naam echter

Lees meer »

Dubbele zoete Aagt

Plukroute info De vrucht van deze appelboom heeft een zoete smaak. De appels zijn eetbaar vanaf oktober als handappel of dessertappel. De Zoete Aagt is

Lees meer »

Early rivers

Plukroute info Early Rivers, de stier onder de kersen, is een zeer vroege rijpende met regelmatige vruchtbaarheid. Het is een lekkere, rode vleeskers die goed in

Lees meer »

Engelse Bellefleur

Plukroute info De Engelse Bellefleur of Koningszuur is gevonden in een boomgaard bij Js. de Kock, in Aspremont te Lienden, omstreeks 1850. Het vruchtvlees is wit

Lees meer »

Fazantenbes

Fazantenbes (Leycesteria formosa) wordt ook wel karamelbes of grootmoeders oorbel genoemd. De plant bloeit lanfg van juli tot september verschijnen er mooie bloemtrossen onder rood/

Lees meer »

Fluweelboom

Plukroute info De fluweelboom Rhus typhina komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika en zien we in ons land meestal terug als boom of grote struik. Naast de

Lees meer »
framboos

Framboos

Plukroute info De framboos is een echte bosrand plant. Hij houdt van zonlicht, maar kan prima ook wat schaduw verdragen. De plant verplaatst zich langzaam

Lees meer »

Franse Bellefleur

Plukroute info Malus domestica Franse bellefleur is een middelgrote, zachtzure en harde Handappel die in September/ oktober rijpt. De appel heeft een aangenaam aroma en

Lees meer »

Franse uiensoepboom

Plukroute info Fors uitgroeiende boom met een open kroon. De jonge scheuten en bladeren van deze boom zijn zowel rauw als gestoomd eetbaar en hebben

Lees meer »

Gieser Wildeman

Plukroute info De Gieser Wildeman is een stoofpeer. Het ras is gekweekt door de heer Wildeman uit Gorinchem en in de handel gebracht omstreeks 1850. In de

Lees meer »

Glorie van Holland

Plukroute info Glorie van Holland is een oud Nederlands ras appel. Het ras werd als zaailing gevonden in Rockanje (Zeeland) gevonden door Haselbach in 1880.

Lees meer »

Gravensteiner

Plukroute info Dit is een vrij grote appel iets breder dan hoog. Bij rijpheid is de appel strogeel en anders groen. De smaak is zoet

Lees meer »

Hazelnoot

Plukroute info De hazelnoot is al heel lang in cultuur. De Grieken en Romeinen waardeerden de smaak van de noten.De houdbaarheid van een hazelnoot wordt

Lees meer »

Hedelfinger Reuzenkers

Plukroute info Vermoedelijk omstreeks 1850 als toevalszaailing in Hedelfingen, bij Stuttgart (Duitsland) gevonden. Sindsdien heeft deze variëteit zich wereldwijd over alle kersengebieden verspreid, wat dit

Lees meer »

Hibiscus

Plukroute info In zonnige zomers kan de tuinhibiscus van augustus tot oktober bloeien, maar in regenachtige zomers kunnen de ongeopende bloemknoppen afvallen. De bloemen zijn

Lees meer »

Honingbes

Plukroute info Honingbes (Lonicera caerulea var. kamtschatica) heeft donkerblauwe vruchten met een frisse, zuurzoete smaak. De vruchten zijn zeer gezond want ze hebben een hoog

Lees meer »

Hop

Plukroute info Hop, deze plant wordt al eeuwen gecultiveerd. in Europa teelde Duitse monniken het in ieder geval al in de 9de eeuw. Het is een

Lees meer »

Hyssop

Plukroute info De Bijbel noemt hysop een reinigende plant: ‘Ontzondig mij met Hysop, dan ben ik rein.’ (Psalm 50:4) Het Oude Testament meldt, dat de

Lees meer »

Ingrid Marie

Plukroute info De Ingrid Marie appel is een middelgrote, rood gespikkelde appel met gele tinten. Het vruchtvlees is zacht en zoetzuur van smaak en de

Lees meer »

Jacob Fisher

Plukroute info Het is een groot tot zeer grote appel, wit, licht broos, sappig wijnzuur, met licht aroma. Het is een appel die je zo

Lees meer »

Jacques label

Plukroute info De Jacques Label heeft een fijne structuur met sappig, wit, tamelijk zacht vruchtvlees. Het is een vaste appel. De appel is een goede moesappel,

Lees meer »
James Grieve

James Grieve

Plukroute info James Grieve is een geel rode handappel met een aromatische smaak en voor vers gebruik. De appel is ook zeer geschikt om te

Lees meer »

Japanse kornoelje

Plukroute info De Japanse kornoelje is een buitenbeentje in het assortiment van kornoeljes. De naam is niet echt ingeburgerd in ons land, maar we zien

Lees meer »
jasappel

Jasappel

Plukroute info De Jasappel is een zoete stoofappel. Een vrij onbekend en oud ras. De jasappel is voor de professionele kweek van appels minder geschikt,

Lees meer »

Jonagold

Plukroute info De Jonagold is een vrij grote, hoge appel met een gele schil en een oranje tot helderrode blos. Er bestaan veel verschillende kleuren

Lees meer »

Jostabes

Plukroute info De jostabes is een diepblauw-zwarte bes die de kruising is tussen een zwarte bes en een kruisbes. De smaak lijkt op die van

Lees meer »

Judeline

Plukroute info Judeline is en oud appelras waarover we weinig informatie kunnen vinden. Mocht je ons kunnen helpen om meer info over deze plant te

Lees meer »

Juttepeer

Plukroute info De juttepeer wordt al eeuwen in de Nederlanden geteeld; tot het begin van de twintigste eeuw was dit een populaire vrucht vanwege zijn

Lees meer »

Kerrie

Plukroute info Kerrie, in België curry genoemd, is een in de keuken gebruikt mengsel van specerijen, en ook wel de naam voor de daarmee bereide

Lees meer »

Kersenstruik

Plukroute info Zoete kleine kersen die vrijwel tot augustus op de boom kunnen blijven hangen. Makkelijke boom voor kinderen – ze kunnen er altijd bij

Lees meer »

Kervel

Plukroute info Kervel is een kruid dat verwant is aan peterselie en koriander. Het ultieme gerecht met kervel is de kervelsoep, want daarin komt de

Lees meer »

Kiwibes

Plukroute info Kiwibessen kun je als lekker en supergezond tussendoortje of dessert vers en ongeschild eten. Ze zijn ook zeer lekker als ze worden toegevoegd

Lees meer »

Klaverzuring

Plukroute info Klaverzuring groeit met zijn wit-violette bloemen in schaduwrijke bossen. Het verdraagt geen hitte en laat zich het beste koud verwerken in b.v. kruidenboter,

Lees meer »

Kleine pimpernel

Plukroute info De kleine pimpernel is afkomstig uit het Middellandse Zeegebied en komt nu in alle gematigde streken van Europa voor, tot zelfs in het

Lees meer »

Kleipeer winterjan

Plukroute info De kleipeer is een heerlijke stoofpeer die mooi rood kleurt. De boom groeit traag en blijft vrij klein. Hij werd in boomgaarden vaak

Lees meer »

Knoflookbieslook

Plukroute info De knoflookbieslook is familie van de ui (en dus ook de bieslook). Ze sterft in de winter af maar vanaf eind februari-begin maart

Lees meer »

Krentenboom

Plukroute info Van de Amelanchier of krentenboom heb je minstens drie keer per jaar plezier, met een beetje geluk zelfs vier keer. Deze aardige bladverliezende struiken of

Lees meer »

Kruidenier

Plukroute info De Kruidenierspeer is een van de vroegste peren die je kunt oogsten. Vanaf augustus kun je de peer van de boom plukken. Het

Lees meer »

Kruisbes

Plukroute info Kruisbessen worden ook wel klapbessen genoemd. Ze kunnen rond of langwerpig zijn, glad of harig en in kleur variërend van groen en geel

Lees meer »

Kweepeer

Plukroute info Een ‘vergeten’ fruitsoort, zo mag je de kweepeer wel noemen. In Zuid-Europa is het nog een algemeen bekende vrucht en hier in Nederland

Lees meer »

Lavendel

Plukroute info Lavendel is een heerlijk geurende plant die in geen enkele tuin misstaat. Lavendel is behalve een sierlijke plant ook nuttig: lavendelolie die uit

Lees meer »

Lemoen

Plukroute info Een appel met een aromatische smaak. Deze appel is zeer laat rijp. Een grote, groene tot roestbruine appel met een iets rode blos.

Lees meer »

Lievevrouwebedstro

Plukroute info In het voorjaar verschijnen de trossen met witte, geurende bloempjes, boven kransen met puntige blaadjes aan vierkante stengels. Dit plantje wordt ongeveer 15-30

Lees meer »

Maggikruid

Plukroute info De bladeren van deze plant hebben een heerlijke selderachtige, aromatische geur en smaak. Eén blaadje geeft al die typische bouillonsmaak aan uw gerechten. Lavas of maggikruid

Lees meer »

Maggikruid

Plukroute info Maggikruid (levisticum officinale) is een kruid dat je gewoon in de tuin moet hebben staan. Lekker in soepen en sausen. De plant kan

Lees meer »

Mahoniebes

Plukroute info Weinig mensen weten dat je de besjes van deze struik gewoon kunt eten. Je zou immers kunnen denken, dat de groen blijvende, stekelige

Lees meer »

Meikers

Plukroute info De afkomst van deze zeer bekende en in ons land gezochte kers is niet meer te achterhalen. In de Betuwe vindt men hiervan

Lees meer »

Mispel

Plukroute info Zo rot als een mispel betekent ‘helemaal verrot, door en door rot’. Een mispel is een vrucht van de mispelboom of mispelaar. De mispel

Lees meer »

Morel

Plukroute info Morellen zijn zure kersen. Het zijn, net als gewone kersen, steenvruchten dus met een harde pit in het midden. Morellen zien er uit

Lees meer »

Munt

Plukroute info Munt is vanuit Azië en Noord-Afrika over Europa en Amerika verspreid. De Muntfamilie is erg uitgebreid, er bestaan tientallen muntsoorten. De meest voorkomende

Lees meer »

Nectarine

Plukroute info Een nectarine is een steenvrucht die is ontstaan als mutatie van de perzik. Er is dus geen sprake van manipulatie, maar van een

Lees meer »

Notaris

Plukroute info Deze appel komt uit Nederland en is geteeld door notaris van den Ham omstreeks 1890. Het is een middelgrote appel met een lichtgroene

Lees meer »

Olijfwilg

Plukroute info Grote en snelgroeiende heester, afkomstig uit Azië. De bladeren zijn aan de bovenkant groen, de onderkant is zilverkleurig. In de loop van het

Lees meer »

Ontario moesappel

Plukroute info De Ontario is een flauw zuur, iets kruidig smakende appel. Hij is zowel voor de hand als voor de moes goed bruikbaar. De boom

Lees meer »

Oregano

Plukroute info Oregano, of wilde marjolein, heeft een pittige, kruidige smaak die gedroogd het best tot zijn recht komt. Oregano is één van de belangrijkste

Lees meer »

Peer

Plukroute info Een peer groeit uit een bevruchte bloem, meestal eerst met de dikke kant naar boven, maar door het toenemende gewicht van de vrucht

Lees meer »

Perzik

Plukroute info De perzik is, net als de pruim en de kers, een steenvrucht. Het zoete, zachte vruchtvlees bevat een harde pit. Het zachte aaibare

Lees meer »

Peterselie

Plukroute info Peterselie is het meest gebruikte kruid dat er bestaat. Zo gewoontjes dat we dit kruid, dat vaak als garnering wordt gebruikt, achteloos opzij

Lees meer »

Pondspeer

Plukroute info Een opmerkelijk grote en ook lekkere stoofpeer. Na stoven kleurt het vruchtvlees fraai donkerrood. Kan zeer groot en zwaar worden. Eerste klas voor

Lees meer »
princes noble

Princes Noble

Plukroute info Deze appel wordt al sinds mensen heugenis gekweekt in Boskoop. De Princes Noble is vooral een hele mooie appel. Hij is goed uit

Lees meer »

Pruim

Plukroute info De pruim Prunus domestica ‘Victoria’ is een uitstekend zelfbestuivend ras met zware geelpaarse vruchten geeft met een heerlijke smaak. De vruchten zijn een

Lees meer »

Queen Cox

Plukroute info Deze appel is vrij klein, hij heeft een goede smaak en vast vruchtvlees. Bloeitijd: mei Pluktijd: september Wat kun je oogsten: Appels Recept: Appel knolselderijsoep Wat

Lees meer »

Rabauw winterappel

Plukroute info De Rabauw appel is een oud ras waarover voor het eerst geschreven werd in 1620. Over de afkomst van de appel is weinig bekend.

Lees meer »

Red Winston

Plukroute info Een vrij kleine appelsoort uit Engeland , met geelwit vruchtvlees, sappig en knapperig en bewaarbaar tot maart. De appel werd oorspronkelijk onder de naam ‘Winter King’

Lees meer »

Regina

Plukroute info Regina De Regina is een niet barstgevoelige zoete donkerrode kers die goed is voor consumptie. Deze zeer bekende Kersenboom bloeit laat en heeft

Lees meer »

Rode aalbes

Plukroute info De aalbes komt oorspronkelijk uit Europa en West-Azië. De aalbes is er in de rode, roze of witte variant. Rode aalbessen hebben een

Lees meer »

Rozemarijn

Plukroute info Rozemarijn is zo’n typisch kruid dat bijna iedereen kent, maar wanneer je vraagt: ‘Waar smaakt rozemarijn dan precies naar?’, kunnen er maar weinig

Lees meer »

Salie

Plukroute info Salvia, zijn Latijnse naam betekent geneeskruid. De genezende eigenschappen van salie zijn sinds millennia bekend. Salie is een lekker groen kruid met bijzondere

Lees meer »

Schijnaugurk

Plukroute info De afzonderlijke blaadjes zijn ovaal tot eirond, kort gesteeld en voelen een beetje leerachtig aan. De ranken zijn violetbruin van kleur. Vanaf het

Lees meer »

Schone van Boskoop

Plukroute info Hoewel de Schone van Boskoop een oud ras is wordt hij nog veel verkocht en is hij erg populair. Deze groenbruine tot bruinrode

Lees meer »

Sterappel

Plukroute info Bij het dwars doorsnijden van het klokhuis is een mooie rode ster te zien. Deze appels werden vroeger vaak tijdens de kerst gegeten.

Lees meer »

Swaanappel

Plukroute info Deze appel is halverwege de 18e eeuw bekend. De Swaanappel is een mooie appel met een gladde schil. Zijn vruchtvlees is zacht en

Lees meer »
kastanjes

Tamme kastanje

Plukroute info In Nederland en België komt de boom verwilderd voor en verder op oude landgoederen. Hij is hier ingevoerd door de Romeinen, die erg

Lees meer »

Tayberry en Boysenberry

Deze Rubussoorten zijn een kruising tussen een braam en framboos en worden daarom ook wel braamboos genoemd. De bessen van de Tayberry/Boysenberry zijn groter dan

Lees meer »

Tijm

Plukroute info Tijm is door de antieke Grieken en Romeinen gebruikt als geneeskruid tegen longziekten, reumatiek, verlamming, maagkramp, gezwellen, hoofdpijn, koliek en zenuwzwakten. Opvallend genoeg

Lees meer »

Topaz

Plukroute info De Rode topaz is een bij uitstek voor biologische teelt geschikt ras en staat bekend zijn goede smaak en bewaarmogelijkheden. De Topaz is

Lees meer »

Udense Spaanse

Plukroute info De Udense Spaanse is een lekkere zoete kers met geelrode vruchten. Deze kers bloeit met een pracht aan witte bloemen, alleen dit zou

Lees meer »

Veldzuring

Plukroute info Veldzuring is een lekkere wilde groente. In Nederland zijn we door Albert Heyn geïnstrueerd om alleen in de supermarkt eten te kopen maar

Lees meer »

Vijf smakenbes

Plukroute info De naam duidt er op dat de bes alle vijf smaken heeft (zoet, zout, zuur, bitter en “kruidig” die de Chinezen onderscheiden. Het

Lees meer »

Vijg

Plukroute info De vijgenboom groeit ook in Nederland. Verse vijgen smaken heel anders dan de meestal gegeten gedroogde vijgen. Van vijgen wordt ook een jam

Lees meer »

Vlier

Plukroute info Tijdens de bloei is hij goed te herkennen aan de opvallende op schermen lijkende vlakke bloeiwijzen. Ook in de vruchttijd is de struik

Lees meer »

Walnoot

Plukroute info Walnootbomen vinden we vaak in de nabijheid van boerderijen. De reden hiervoor zijn niet de lekkere noten die in de herfst geoogst kunnen

Lees meer »

Wilde citroen

Plukroute info De wilde citroen bevat een veel dikkere schil dan de citroen die men in de supermarkt koopt. Hierdoor is de vrucht ook een

Lees meer »

Winterriet

Plukroute info De Winterriet is een oud stoofperenras dat vroeger algemeen verspreid was in Nederland. De herkomst van dit zelfbestuivende ras is onbekend. De naam verwijst waarschijnlijk

Lees meer »

Witte aalbes

Plukroute info De witte aalbes Ribes rubrum ‘Witte Hollander’ heeft de grootste productie en de lekkerste smaak van alle witte aalbessen.  Omdat de bessen wit

Lees meer »

Witte druif

Druiven kennen we allemaal. Maar er zijn verschillende varianten. Deze pitloze witte druif is heerlijk zoet en direct van de plant te eten. Het is

Lees meer »

Witte moerbei

Plukroute info Rijk aan ijzer, vezels, vitamine C, calcium, eiwitten en de antioxidant resveratrol… Mag ik je voorstellen aan de moerbei? De witte moerbeiboom komt van

Lees meer »

Zandpeer

Plukroute info De nashipeer , zandpeer of Aziatische peer is een perensoort, die van nature voorkomt in het oosten van Azië, waar hij veel wordt

Lees meer »

Zijden hempje

Plukroute info Het Zomer Zijden Hemdje is een zeer mooie, oude handappel. Hij is nu nog sporadisch te vinden. De naam verwijst naar het fraaie

Lees meer »

Zoete Campagner

Plukroute info De oorsprong van deze appel is niet bekend. Was in 1850 al een oud ras, waarvan vrij wat grote bomen zijn gevonden. Zoete

Lees meer »

Zoete Ermgaard

Plukroute info Zoete Ermgaard of Armgaard is een zoet appelras dat in 1864 voor het eerst werd beschreven. Het ras is waarschijnlijk van Nederlandse herkomst

Lees meer »

Zoete Kroon

Plukroute info Dit ras werd Zoete Kroon genoemd om het te onderscheiden van een ander Gronings ras, de Groninger Kroon, dat ook wel Zure Kroon

Lees meer »

Zoete Roemeling

Plukroute info De Zoete roemeling is een appel die al vroeg in het jaar rijp is. Een lekkere appel om moes of appeltaart mee te maken.

Lees meer »

Zure Brederode

Plukroute info Dit is een zeer bekende oude stoofpeer. Zij heeft een Bergamotten-vorm wat inhoudt dat de peer kort, buikig, naar de steel iets afgeplat is,

Lees meer »

Zuurbes

Plukroute info De zuurbes is een licht giftige struik die behoort tot de berberisfamilie. De struik komt van nature voor in Eurazië. De hele struik

Lees meer »

Zwarte bes

Plukroute info De zwarte bes of cassisbes is een makkelijke struik met een hoge productie. Hoewel de meeste mensen de bessen niet direct opeten zijn

Lees meer »

Zwarte moerbei

Plukroute info De zwarte moerbei komt oorspronkelijk uit het Zuidwesten van Azië. Omdat de plant al sinds mensenheugenis is gecultiveerd is niet precies duidelijk waar

Lees meer »
Zwijndrechts wijnpeer

Zwijndrechtse wijnpeer

Plukroute info Een oude peer die door de Boskoopse kwekers zou zijn verspreid. Waarschijnlijk dezelfde als door Van Noord beschreven is in de Pomologia Batava.

Lees meer »