Sterappel

Plukroute info

Bij het dwars doorsnijden van het klokhuis is een mooie rode ster te zien. Deze appels werden vroeger vaak tijdens de kerst gegeten. Daarvoor werden ze eerst buiten bewaard zodat ze op kleur kwamen en vervolgens helemaal opgepoetst totdat begonnen te glimmen.

Bloeitijd: april
Pluktijd: eind september
Wat kun je oogsten: de vruchten

Recept:

Beenham met appel

Wat heb je nodig?

1 kg beenham
1 el olie
2,5 dl kippenbouillon
6 el honing
2 tl kaneel
3 dl appelsap of cider
1 citroenschil in dunne reepjes
3 appels, geschild, zonder klokhuis in partjes
4 tl maizena
2 el water

Wat moet je doen?

Braad de beenham rondom aan in een braadpan tot hij bruin is.
Voeg bouillon, 3 el honing, kaneel, appelsap en citroenschil toe en breng langzaam aan de kook.
Laat 1 uur sudderen tot het vlees mals is.
Keer het vlees af en toe en bedruip het met de overige honing.
Stukjes appel in de pan doen en 8 min. laten meekoken tot ze zacht zijn.
Het vlees en de appels op een schaal in de oven warmhouden.
Maizena met water aanmaken en in de pan saus doen.
Op hoog vuur roeren tot de saus indikt.
Saus over het vlees gieten en met de appels serveren.

Bronnen: infofoto appelreceptfoto recept


logo puur permacultuur

De plukroute is een initiatief van PUUR permacultuur