De plukroute in Stokhasselt

Stokhasselt behoorde tot het midden van de zestiger jaren van de vorige eeuw tot het buitengebied van Tilburg met voornamelijk boerenbedrijven. En ….. het boeren is weer terug in de wijk!

Noten en fruit kunnen ‘gratis’ geoogst worden in en rondom het Hof van Puccini. In April 2015 is een groep enthousiaste vrijwilligers uit de wijk, onder leiding van Martijn Ballemans,  aan de slag gegaan om de plukroute te realiseren. Het is een prachtig eetbare oase geworden, waar we trots op mogen zijn!

Een flinke boomgaard met hoogstam appel- en perenbomen, een bessenhaag met ruim 300 bessenstruiken en een eetbaar speelbos met 70 hazelaars, krentenboompjes, vlierbessen en peren. Verder een flinke kruidentuin met diverse keukenkruiden, een kersen ”tipi”, appels- en perenhaag, een sierlijke pluk tuin met vijgen, wilde citroen, blauwe bessen en verschillende bijzondere voedselbosplanten, waaronder de “Franse uiensoepboom”.

facebookbutton

 

De buurt over de plukroute...

 • Wat een geweldig initiatief! Wat eerst parkeeroverlast en een lelijk uitzicht was, is nu omgetoverd tot een eetbaar park waar de hele wijk van kan genieten.

  Paul Oude Voshaar

 • Het brengt de buurt samen en zorgt voor andere gesprekken. Ik zie ernaar uit om samen te genieten van het fruit dat nu in bloei staat. Een goede uitstraling voor de hele wijk Stokhasselt.

  Emrik Mol

 • Het geeft de wijk een groene impuls, waardoor het hier opfleurt

  Frans van Gool

 • Mooi dat de verantwoordelijkheid en het initiatief vanuit de buurt komt, echt een paradijs als je hier aankomt.

  Koen Timmermans

 • Schitterend uitzicht! Ik hoop dat het nog lang zo mag blijven.

  Richard Verhagen

 • Leuk initiatief en we zijn benieuwd naar hoe we straks de oogst samen zullen verdelen.

  Simon Wessels