Witte moerbei

Plukroute info

Rijk aan ijzer, vezels, vitamine C, calcium, eiwitten en de antioxidant resveratrol… Mag ik je voorstellen aan de moerbei? De witte moerbeiboom komt van oorsprong uit China. De vruchten zijn wit maar ook vaak roze / paars en eetbaar. Omdat ze kort houdbaar zijn, worden ze gedroogd. Na het drogen zijn ze een stuk langer houdbaar en nog steeds hartstikke lekker!

Bloeitijd: mei
Pluktijd: juli tot september
Wat kun je oogsten: de vruchten

Recept:

Moerbeien salade

Wat heb je nodig?

Gemengde groenten naar eigen smaak
Dun gesneden zoete ui
Verse moerbeien
Stukjes avocado
Verkruimelde geitenkaas
Geroosterde pijnboompitten

 

Wat moet je doen?

Voeg alle ingrediënten samen, en eetsmakelijk! Eventueel kan men nog verse viooltjes toevoegen.

Mulberry Salad

 

Bronnen: infofoto besreceptfoto recept


logo puur permacultuur

De plukroute is een initiatief van PUUR permacultuur