Plukroute info
Rijk aan ijzer, vezels, vitamine C, calcium, eiwitten en de antioxidant resveratrol… Mag ik je voorstellen aan de moerbei? De witte moerbeiboom komt van oorsprong uit China. De vruchten zijn wit maar ook vaak roze / paars en eetbaar. Omdat ze kort houdbaar zijn, worden ze gedroogd. Na het drogen zijn ze een stuk langer houdbaar en nog steeds hartstikke lekker!
Bloeitijd: mei
Pluktijd: juli tot september
Wat kun je oogsten: de vruchten
Recept:
Moerbeien salade
Wat heb je nodig?
Gemengde groenten naar eigen smaak
Dun gesneden zoete ui
Verse moerbeien
Stukjes avocado
Verkruimelde geitenkaas
Geroosterde pijnboompitten
Wat moet je doen?
Voeg alle ingrediënten samen, en eetsmakelijk! Eventueel kan men nog verse viooltjes toevoegen.
Bronnen: info, foto bes, recept, foto recept
De plukroute is een initiatief van PUUR permacultuur